Đelić: Neki rade protiv Srbije u EU

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić kaže da neke zemlje pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji postave dodatni uslovi za dobijanje statusa kandidata.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

23:15

Default images

Đelić je kazao da je poruka Fracuske da će se boriti da ne bude novih uslova za kandidaturu, niti nemogućih uslova za početak pregovora, ohrabrujuća.

"Realnost je da neke zemlje u ovom momentu pokušavaju da ubede druge članice EU da se Srbiji i za dobijanje statusa kandidata postave dodatni uslovi", rekao je Đelić za Pres.

Upitan koji uslovi mogu da se postave Srbiji na putu ka evropskim integracijama, Đelić je rekao da su "jedini uslovi koji mogu biti problem - oni koji prelaze crvene linije naše državne politike oko Kosova".

"Nažalost, ima i onih u Evropi koji misle da možemo da naredimo Srbima na Kosovu da ukinu demokratski izabrane institucije i idu na izbore koje bi im organizovala Priština. To jednostavno nije moguće", istakao je Đelić.

Govoreći o porastu evropskepticizma, Đelić je rekao da su za to odgovorne one zemlje koje su odlučile da podrže jednostrane poteze Prištine, uključujući i upotrebu sile.

"Rast evroskepticizma ima veoma štetne posledice. Veoma brzo se urušava konsenzus oko ulaska u EU", ocenio je potpredsednik Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: