Dačić: Kolege, svaka čast

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je policija otkrila novu količinu droge - sedam kilograma heriona, u blizini kuće uhapšenog narkodilera Hikmeta Hajrovića.

Izvor: Beta

Subota, 08.10.2011.

19:49

Default images

Kako je Dačić kazao, sedam kilograma heroina je bilo skriveno u plastičnom buretu udaljenom oko 100 metara od porodične kuće Harjovića.

Ministar je u drugoj seoskoj kući za koju se pretpostavlja da je laboratorija uhapšene kriminalne grupe, pokazao novinarima 14 nadjenih "pogačica" - smesu kojom se meša heroin i oko 100 kilograma paracetamola, spremnih za tržište.

Narkodiler Hikmet Hajrović iz Novog Pazara i još 20 osoba uhapšeni su u policijskoj akciji u kojoj je zaplenjeno više desetina heroina.

Policija sprovodi akciju na širem području Beograda, Kraljeva i Novog Pazara.

Akciju sprovode Kriminalistička policija Beograda u koordinaciji sa tužiocem za organizovani kriminal, a uključene su i policijske uprave u kraljevu i Novom Pazaru, kao i Specijalne jedinice MUP-a.

Dačić je obišao je laboratoriju za mešanje heroinske smeše nedaleko od Tutita.

Ministar Dačić je čestitao pripadnicima novopazarske policije i pripadnicima Specijalne jedinice iz Beograda na uspešno obavljenom poslu.

On je novinarima rekao da je policija u blizini laboratorije danas pronašla oko sedam kilograma heroina u jednom buretu, navodeći da se pola kilograma miksa prodaje za 7.000 evra.

Dačić je objasnio da su uhapšeni zaradjivali velike pare na rasturanju droge, a da su radnike koji su radili na miksovanju plaćali sa po 200 evra.

Ministar je kazao da je reč o "zatvorenoj kriminalnoj grupi" koju je predvodio Hikmet Hajrović, čiji je otac ranije uhapšen, takodje, zbog preprodaje droge, a juče mu je uhapšena i sestra.

"To je praktično porodični biznis porodice Hajrović i upravo zbog toga je bilo jako teško otkriti ih", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je poreklo droge iz Avganistana i Pakistana, koja "balkanskom rutom" stiže do zapadne Evrope. Prema njegovim rečima, očito je da niko nije očekivao da će policija da ide ovako daleko u potrazi u kojoj su učestvovali i psi tragači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: