Drevs: Možda i uklonimo barikade

Komandant Kfora, nemački general Erhard Drevs kaže da ne isključuje ni mogućnost nasilnog uklanjanja barikada koje su postavili Srbi.

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

18:38

Default images

Drevs je rekao da je nasilno uklanjanje barikada moguće ako izbiju novi neredi ili ako budu ugrožene manjinske zajednice na severu Kosova.

Komandant Kfora je rekao da ne postoji rok za uklanjanje barikada i da bi Kfor želeo da vidi da one budu ukonjene samoinicijativno ili nakon političkog dogovora.

"Zadržavamo pravo da reagujemo protiv barikada u bilo koje vreme ako je bezbednosna situacija ugrožena ili ako to bude zahtevalo ostvarivanje prava na slobodu kretanja", poručio je komandant Kfora.

Drevs je upozorio i da su njegove trupe počele da organizuju vežbe kroz koje se pripremaju za uklanjanje barikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: