Pretnje u Vranju zbog Kolubare

NUNS traži od policije Vranja da preduzme zakonske mere protiv člana DSS iz Vranja koji je pretio novinaru Vojkanu Ristiću zbog teksta o slučaju Kolubara.

Izvor: B92, Beta

Petak, 07.10.2011.

12:29

Default images

UNS je osudilo pretnje i zatražilo od nadležnih da novinarima omoguće normalne uslove za rad.

"UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, koje su na snazi skoro dve godine, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem predviđena zatvorska kazna i do osam godina zatvora", piše u saopštenju UNS-a.

Ristić, urednik portala www.vranjepres.info, je o pretnjama obavestio policiju i NUNS. Ristić, koji je i dopisnik lista "Danas", rekao je da ga je telefonom pozvao jedan od visokih funkcionera DSS u Vranju i upozorio da nije nadležan da se bavi slučajem Kolubara.

On kaže da je ime funkcionera rekao policiji.

"Taj funkcioner, koga poznajem, optužio me je da u aktuelnoj situaciji hapšenja rukovodilaca rudarskog kombinata Kolubara direktno radim za G17 plus, DS i SPS, zapretio mi da tako neće moći i da ćutim", kazao je Ristić.

NUNS očekuje da policija, kojoj je saopštio identitet autora pretnji, protiv njega podnese odgovarajuću prijavu tužilaštvu.
U tekstu objavljenom na portalu "Vranje pres" navodi se nezvanično saznanje da se povodom "slučaja Kolubara" sprovode predistražne radnje i protiv nekih funkcionera DSS u Vranju, naveo je NUNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: