Jovanović: Taoci nemoći društva

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da su svakodnevni politički incidenti predstavnika vlasti posledica nervoze, jer slabi magnetizam koalicije.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2011.

10:30

Default images

"Svakodnevni politički incidenti su posledica nervoze, jer slabi magnetizam koalicije, jer vide da sve ovo vodi potpunom raspadu", rekao je Jovanović za B92.

On je javne nastupe potpredsednika Vlade Ivice Dačića nazvao "malo morgen" pristupom politici, koji su obeshrabrujući i skupo koštaju Srbiju.

Jovanović je istakao da je danas više zabrinut zbog loše situacije u zemlji nego 5. oktobra 2000. kada je poražena politika Slobodana Miloševića.

"Danas živimo u Srbiji koja je nesposobna da se modernizuje, gotovo smo uništili sami sebe i gotovo sve oko nas i za sve nam je kriv Milošević", dodao je on.

Lider LDP je ocenio da je za lošu situaciju u zemlji i politiku dvostrukih aršina najodgovorniji predsednik Srbije Boris Tadić, koji je, kako je rekao, centralna figura koju svi nesebično podržavaju tri godine.

Jovanović je rekao i da država ne može da utiče na ekstremiste na severu Kosova i da nema hrabrosti da to kaže.

On je naveo da su se ekstermisti pojavili na barikadama kod Jarinja 27. septembra pre nego što je Kfor pucao na građane i da je o tome trebalo obavestiti javnost.

"Insistiramo da se odnosi Beograda i Prištine regulišu na osnovu Ahtisarijevog plana", istakao je on.

Govoreći o otkazivanju Parade ponosa, Jovanović je ocenio da je rečeno mnogo pogrešnih stvari.

"Danas je Srbija talac nemoći društva, licemerstva i podmuklosti politike. Nisu policajci trebali da štite ljudska prava, već predstavnici zemlje, predsednik, premijer, patrijarh, rektor", naveo je lider LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: