Srbi dežuraju na barikadama

Na severu Kosova je mirno. Srbi nastavljaju blokade postavljene na putevima ka Jarinju i Brnjaku, kao i na magistralnim putevima u unutrašnjosti.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 03.10.2011.

08:48

Default images

Kosovska policija međutim još uvek ne saopštva da li je na tragu ubici koji je pre dva dana ubio Srbina Aleksandra Putnika i ranio njegovog sina kod Orahovca.

Trenutno na putevima na severu Kosova ima 18 barikada, od kojih se jedna nalazi i izvan teritorije Kosova - na prilazu administrativnom prelazu Jarinje iz pravca centralne Srbije, to jest na međuzoni, iz pravca mesta Rudnica.

Predstavnici lokalne samouprave severa Kosova najavili su u nedelju da će građani istrajati u svojim zahtevima da se sa prelaza Jarinje i Brnjak uklone kosovski carinici i policija i da su spremni da čak i prezime na barikadama.

Oni su, takođe, najavili da će na sve pokušaje međunarodnih snaga uklanjanja barikada reagovati postavljanjem po dve nove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: