Vučić: Zamajavanje javnosti

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da je "besmisleno" sve što vlast radi oko Parade ponosa jer je to samo "zamajavanje javnosti".

Izvor: Beta

Nedelja, 02.10.2011.

11:17

Default images

On je izjavio je da naprednjaci "niti podržavaju niti ne podržavaju" Paradu ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, jer smatraju da Srbija ima važnijih "životnih problema".

Upitan o stavu Srpske napredne stranke u vezi sa otkazivanjem Parade ponosa, Vučić je u izjavi agenciji Beta optužio vlast da "zamajava građane" i da im skreće pažnju sa "važnih životnih pitanja", poput teške ekonomske situacije i problema na Kosovu i Metohiji.

"Vlast nas je zamajavala. Ne želim da učestvujem u pričama koje bi na bilo kojin način skretale pažnju sa životnih tema, poput teške ekonomske situacije i problema na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

"Potpuno je besmisleno sve što vlast radi i zakazivanje i otkazivanje (Parade ponosa) je bilo samo skretanje sa teme i zamajavanje javnosti, skretanjem pažnje sa važnih tema", rekao je funkcioner opozicione SNS.

SNS, ponovo, traži ostavku Vlede

Srpska napredna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da podnese ostavku, jer je državna politika "doživela krah" u svim sferama.

"Nema ispravnijeg i časnijeg koraka koji vlada može da preduzme od podnošenja ostavke. Političke promene su u Srbiji jedini način za izlazak iz krize", rekao je na konferenciji za novinare funkcioner te stranke Marko Đurić.

On je dodao da je krajnje vreme da neko preuzme političku i moralnu odgovornost za veoma loše stanje u zemlji u svim oblastima života.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je najodgovornija za "ekonomski sunovrat" sa kojim se Srbija suočava, a koji građane dovodi na ivicu bankrota.

Srbija je, kako tvrdi Đurić, po stopi zaduženosti rekorder u regionu i jedan od rekordera na nivou čitave Evrope.

Đurić je dodao da u Srbji nije stvorena klima za investicije, da je u prethodnom periodu 220.000 ljudi ostalo bez posla, a da se do kraja godine, zbog drugog talasa ekonomske krize, može očekivati stečaj 12.000 privrednih subjekata i novi otkazi.

Osvrćući se na debatu o održavanju Parade ponosa, Đurić je naveo da je njen cilj bilo skretanje pažnje sa glavnih političkih i ekonomskih problema u Srbiji i da SNS nije želela da učestvuje u toj debati, jer nije želela da time da svoj doprinos skretanju pažnje sa osnovnih problema države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: