Alžir: Deportovano 600 imigranata

Alžirske vlasti deportovale su tokom poslednjih pet dana najmanje 600 imigranata iz susednog Nigera, uključujući žene i decu, jer su u Alžiru boravili nelegalno

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2011.

18:53

Default images

Prema mišljenju stručnjaka, ovaj potez je povezan sa strahovanjem alžirskih vlasti da je teritorija te zemlje ugrožena navalom pripadnika Al-kaide u Severnoj Africi i plaćenika koji se bore za svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija.

"Prva grupa od 232 osobe stigla je 28. septembra u Arlit", rudarski grad na severu Nigera, saopštila je Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih poslova (OĆA).

"Druga grupa od 387 ljudi stigla je u subotu", navodi se u saopštenju i dodaje da su deportovani svi koji nisu imali važeće boravišne dozvole ili vize. Među njima je 37 žena i 59 dece, prenosi AFP.

Alžir i Niger pojačali su bezbednosne mere na svojim granicama sa Libijom, zbog sukoba u toj zemlji i širenja naoružanja iz Gadafijevog arsenala po regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: