Tri B92 koraka ka boljoj navigaciji

Poštovani posetioci, Web tim B92 predstavlja vam tri novine načinjene da bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo i olakšali vam da koristite naš sajt.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

10:42

Default images

Pred vama je novi detalj na naslovnoj strani - slajder, stranica sa najnovijim informacijama sa celog sajta - Novo, a unapredili smo i navigaciju.

Sajt B92 ističe se i po rasponu tema koje pokriva i po broju informacija koje svakodnevno objavi, a nama je veoma bitno da vam pružimo što jednostavniji put do svake od njih.

Slajder je za posetioce koji posetu B92 počinju na naslovnoj strani svakako najuočljiviji detalj. Logika kojom smo se vodili pri njegovom kreiranju bila je jednostavna: želeli smo da pored najvažnijih vesti, koje se po prirodi nalaze na samom vrhu naše naslovnice, što bolje istaknemo i neke atraktivne priče, koje se nalaze širom našeg sajta, a do sada nisu bile u prvom planu. Sa dnevnom produkcijom od približno 300 novih sadržaja morali smo da nađemo način da vam ponudimo što kraći put do onoga što mi smatramo posebno zanimljivim i nadamo se da smo sa slajderom uspeli.
Koncept je vrlo jasan: priče su smeštene u jedan red veoma blizu vrha naše naslovne strane, u svakom trenutku u ponudi će ih biti desetak, a do svake od njih možete doći jednostavnom rotacijom uz pomoć strelica.

U ponudi će biti sadržaji sa svake od naših sekcija, odabrani upravo po atraktivnosti: nikada se tu neće nalaziti izveštaji sa berze, pregled skupštinskih dešavanja ili rezultati naše košarkaške reprezentacije, sadržaji koji često idu na sâm vrh naslovnice. Umesto toga, tu ćete moći da pronađete priloge iz kulture i zdravlja, najatraktivnije lokacije sa stranice Putovanja ili predstavljanje novih modela na Automobilima. Takođe, mesto u slajderu nalaziće i posebno atraktivne priče iz informativnog dela našeg sajta, video prilozi ili foto-galerije.

Stranica Novo namenjena je svima koji naš sajt posećuju više puta u toku dana i ne sumnjamo da će vrlo brzo steći veliku popularnost. Na krajnje jednostavan način izloženi su svi prilozi koji su postavljeni na bilo koji deo našeg sajta hronološkim redom. Prilozi su sistematizovani u vremenski ograničene periode – poslednjih 30 minuta, sat, dva i tri, ceo današnji i ceo jučerašnji dan, uz navedeno vreme objave. Tako ćete na jednom mestu moći da se upoznate sa čitavom našom produkcijom iz tog dana, kao i s onom iz prethodnog dana.
Dodatna mogućnost je biranje priloga po sekcijama, zahvaljujući čemu ćete na jednoj stranici moći da vidite sve što je u aktuelnom i prethodnom danu izašlo na Tehnopolisu, Sportu, Automobilima ili stranici Info. Odlučili smo se i za veoma jednostavno vizuelno rešenje, da bi celokupna ponuda bila što jasnija.

Stranicu Najnovije možete da pronađete u našoj navigaciji, koja je treći segment koji vam danas predstavljamo. Pripremili smo promene za koje smo uvereni da će vam olakšati kretanje kroz stranice našeg sajta.
Najvažniji novi detalj u navigaciji jeste uvođenje drugog nivoa u gornjem meniju, koji će vam omogućiti da u svakom trenutku znate na kojem se mestu našeg sajta nalazite i kako da što lakše dođete do drugog mesta koje vas interesuje.

U okviru svake od naših sekcija ponuđeni su vam linkovi ka svim najznačajnijim agregacionim stranicama, od naslovne strane sekcije i liste vesti, do pojedinačnih lista najznačajnijih kategorija ili posebno interesantnih tema.

Sa dvadesetak sekcija i 300 priloga dnevno naš sajt ima prilično kompleksnu strukturu i smatramo da ćemo dodatnim opcijama u navigaciji pomoći čitaocima da što jednostavnije prolaze kroz njegove različite delove.

Ovim promenama veb tim B92 želeo je i da obeleži 15 godina postojanja sajta, koji je bio i ostao jedan od temelja internet zajednice u Srbiji i celom regionu. Želimo da tu poziciju zadržimo i u narednim decenijama, u čemu ćete nam svakako veliku pomoć i dalje pružati i vi, pitanjima i sugestijama, koje su u ogromnoj većini dobronamerne i namenjene poboljšanju sajta, koji je stotinama hiljada ljudi obavezno dnevno štivo.

Hvala na poverenju,

Veb tim B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: