Palma, Dveri,Obraz podržali zabranu

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, organizacije Dveri i Obraz podržali su otkazivanje Parade ponosa.

Izvor: Beta

Petak, 30.09.2011.

18:21

Default images

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković rekao je da će odluke ministra policije biti poštovane i da, pošto je zabranjena "parada srama" u Beogradu, neće biti održana ni "parada ponosa" u Jagodini.

Marković je to izjavio reagujući na izjavu ministra policije Ivice Dačića da "zabrana važi za sve, uključujući Dragana Markovića u Jagodini".
"Konačno smo pokazali da poštujemo tradicionalne vrednosti, a ne nešto što ne priznaje ni SPC, ni Katolička crkva, ni muslimanska vera, niko od normalnih ljudi", rekao je Marković.

On je primetio i da je on prvi pokrenuo to pitanje.

"E, sad, što sam ja prvi to pokrenuo... nema veze, važno je da je parada otkazana, jer je to bio skup visokog rizika", rekao je Marković, koji je ponovio da je porodica osnovni dug svakog domaćina.

Marković, koji je i lider Jedinstvena Srbije, zahvalio je svima koji su ga, kako je rekao, podržali ili razumeli za šta se on, zapravo, zalaže.

Organizacija Dveri srpske ocenila je da zabrana Parade ponosa predstavlja pobedu građana Srbije i porodičnog sistema vrednosti.

U saopštenju se navodi da odluka vlasti "pruža nadu i veru za društveni zaokret, kao i za početak bavljenja pravim temama, među kojima porodica mora biti na prvom mestu".

Ocenjuje se i da vlasti nisu imale osnova da zabrane takozvanu Porodičnu šetnju koju je ta organizacija zakazala u znak suprotstavljanja Paradi ponosa.

Ekstremistička organizacija "Obraz" je, nakon odluke o zabrani svih skupova najavljenih za vikend, saopštila da neće biti ni "Molitvenog hoda", u nedelju.

"Shodno odluci da se 'Parada ponosa' zabrani, Obraz otkazuje Molitveni hod, koji je 2. oktobra trebalo da prođe od Hrama Svetog Save do Saborne crkve", objavljeno je na sajtu te organizacije.

"Obraz" je zabranu održavanja "Parade ponosa" okarakterisao, kako je saopšteno, kao "pobedu srpskih rodoljuba".

Udruženje policije "Solidarnost" pozdravilo je odluku Ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani svih javnih okupljanja zakazanih za vikend.

"Solidarnost" navodi da ne prihvata tumačenje da je takvom odlukom vlast ustuknula pred huliganima, jer kao profesionalci znamo da je ona doneta isključivo sa bezbednosnog aspekta.

Psiholog Žarko Trebješanin kaže da mu je drago što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo javne skupove ističući da bi sukobi građana i policije u Beogradu bili neumesni u trenutku eskaliranja krize na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: