Vlada traži od UN istragu o Jarinju

Vlada Srbije zatražila je da UN hitno sprovedu istragu o incidentima na administrativnom prelazu Jarinje.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

15:57

Default images

Vlada je zatražila da misije Euleksa i Kfora postupaju u skladu sa statusno neutralnim odredbama Rezolucije 1244, izjavio je šef Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Premijer Mirko Cvetković rekao je da Vlada u punoj meri podržava narod na Kosovu.

Odgovarajući na pitanja poslanika, premijer je povodom sukoba na prelazu Jarinje rekao da je Vlada danas "donela zaključak kojim traži od UN da se slučaj ispita i istraži, da se dođe do svih činjenica u vezi sa događajima na Kosovu".

Poslanik Nove Srbije Velimir Ilić je pitao premijera ko je "potpisao ulazak Euleksa na teritoriju Kosova i potpisao šest tačaka" i "ko je dužan da štiti goloruke građane na Kosovu". Ilić je rekao da je neprihvatljivo da Kfor puca na građane i vozilo saniteta.

Na Ilićevo pitanje o tome da li Vlada Srbije ima većinu, Cvetković je rekao da će se to videti kada se u Skupštini bude raspravljalo o rebalansu ovogodišnjeg državnog budžeta.

"Nemamo sada razloga da razgovaramo o nečemu što će se videti za pola meseca. Mi smo šest meseči pred izbore i nemam više tu šta da dodam", rekao je Cvetković.

Vlada Srbije danas nije raspravljala o održavanju Parade ponosa, a kako je rekao koordinator za medije Slobodan Homen, stav Vlade je poznat - svi koji skupove prijave na vreme i u skladu sa propisama imaju pravo da protestuju i da im bude obezbeđena sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: