Ojačane barikade

Na Kosovu je jutros mirno. Srbi u Kosovskoj Mitrovici noćas su dodatno ojačali barikade na glavnom mostu preko Ibra koji grad deli na južni i severni deo.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 29.09.2011.

07:10

Default images

Na drugoj strani mosta Kfor je pojačao svoje prisustvo, i jake snage nemačkog kontingenta stacionirane su pored južne strane ibarskog mosta u blizini tamošnjeg kulturnog centra.

Vojnici Kfora postavili su kontejnere i razvukli bodljikavu žicu na lokaciji gde je ranije bila vojna baza, koja je u potpunosti uklonjena pre nešto više od godinu dana.

Oni su od kosovskih policajaca preuzeli kontrolu multietničkih naselja Bošnjačka mahala i Mikro naselje u severnom dele Kosovske Mitrovice.

Srbi su na to sinoć odgovorili posipanjem dodatnih tona šljunka na barikadu na glavnom mostu na Ibru. Noć su proveli u šatorima koje su postavili na mostu i u blizini svih drugih velikih barikada na severu.

U iščekivanju odluke o sprovođenju detaljne i nepristrasne istrage o događanjima u blizini prelaza Jarinje, politički predstavnici Srba sa severa pokrajine nastoje da predstavnike međunarodne zajednice na tom prostoru ubede da odustanu od upotrebe sile i oružja i da sve nesporazume rešavaju mirnim putem i dijalogom.

Takođe, oni apeluju na građane da ostanu mirni i složni, jer je, kako poručuju, to jedinu put da se ostvari cilj odnosno ostanak Kosova u sastavu Srbije.

Stanje povređenih pre dva dana na prelazu Jarinje u sukobu s pripadnicima Kfora je stabilno i oni su još uvek u kosovskomitrovačkoj bolnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: