Amnesti internešenel podrška Paradi

Organizacija Amnesti internešenel uputila je podršku održavanju beogradske Parade ponosa, koja bi trebalo da bude organizovana 2. oktobra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2011.

21:11

Default images

Ova organizacija je pozdravila posvećenost Vlade Srbije tome da obezbedi da sloboda izražavanja i okupljanja ne bude ugrožena pretnjama desničarskih grupa.

Ocenjuje se da je ovogodišnje održavanje Parade ponosa izuzetno značajan korak napred za Srbiju, navodi se u saopštenju AI dostavljenom Tanjugu.

Uprkos događanjima na prošlogodišnjoj Paradi kada je više od 5.000 pripadnika desničarskih i nacionalističkih grupa pokušalo da napadne učesnike, nanelo štetu veću od milion evra i povredilo stotinu policajaca, Vlada nije poklekla pred pretnjama, već je preduzela mere da podrži ljudska prava svojih građana, navodi AI.

Ova organizacija poziva sve one koji prete Paradi da priznaju prava svih građana Srbije uključujući pripadnike LGBT populacije.

AI takođe poziva vlasti da obezbede da svaki pojedinac za kojeg postoji opravdana sumnja da će počiniti krivično delo u vezi sa pretnjom Paradi ponosa bude odmah podvrgnut nepristrasnoj istrazi i ako za to ima osnova bude i krivično gonjen, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: