"Kfor je pucao, nisu Srbi"

Načelnik kosovsko-mitrovačkog okruga i predsednici opština sa severa Pokrajine pozvali na formiranje nezavisne komisije koja bi istražila incidente na Jarinju.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

19:12

Default images

Oni su, nakon sastanka čelnika opština sa severa Kosova i komandanta Kfora za sever Darijusa Nobsa, ocenili da će Kfor pokušati da prikrije dokaze o upotrebi vatrenog oružja.

"Predstavnicima Kfora smo rekli da je neprofesionalno to što pokušavaju da obmanu međunarodnu zajednicu, da nije bilo upotrebe vatrenog oružja na goloruki narod, kada su pronađene čaure", kazao je načelnik kosovsko–mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Nedeljković je predložio da komandant Kfora Erhard Drevs poseti povređene u mitrovačkoj bolnici, a da novinari mogu da obiđu povređene vojnike Kfora i rekao da postoje čvrste garancije od očevidaca da Srbi nisu upotrebljavali vatreno oružje.

"Jedan od naših zahteva je bio da se sastanemo sa komandantom Kfora jer situacija to zahteva", rekao je načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pridružio se razgovorima koje sa Kforom u opštini Zvečan vode predstavnici lokalne samouprave sa severa pokrajine. Sastanak u Zvečanu počeo je oko 14 časova, a razgovaralo se o situaciji na severu Kosova, gde su u blokadi dva administrativna prelaza Brnjak i Jarinje koje su Srbi blokirali nakon što su na prelaze raspoređeni kosovski carinici.

U jučerašnjem sukobu između vojnika Kfora i Srba na alternativnom putnom pravcu kod Jarinja povređeno je više od 10 osoba. Šestoro Srba zadobilo je prostrelne i ustrelne povrede, a među povređenima su bila i četiri pripadnika Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: