"Osuđujem nasilje na severu Kosova"

Boris Tadić oštro osudio upotrebu sile prema građanima na severu Kosova i Metohije. On apeluje na međunarodne snage da se ne sukobljavaju sa kosovskim Srbima.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

16:23

Default images

Predsednik Srbije je veoma zabrinut zbog sukoba i pogoršanja bezbednosne situacije na severu Kosova.

On poziva kosovske Srbe na preko potrebnu uzdržanost i mir, najoštrije osuđuje upotrebu sile i apeluje na smirivanje situacije, "jer su očuvanje mira i dijalog jedini načini za rešavanje problema".

Tadić dodaje i da su međunarodne snage tu da brane goloruke građane, a ne da se sukobljavaju sa njima.

"Pozivam Kfor na maksimalnu uzdržanost", poručuje predsednik Srbije.

Tadić je ponovio da snage Kfora moraju biti statusno neutralne i ne smeju upotrebljavati silu prema građanima, a kosovski Srbi treba da održe pribranost i da ne nasedaju na provokacije.

"Nijedan problem se nasiljem ne može rešiti, a dovodjenje ljudskih života u opasnost nije doprinos odbrani naših interesa. Ljudski životi su vrednost iznad svega i moraju biti sačuvani", rekao je Tadić, a prenosi Pres služba predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: