Trasa Parade ista kao prošle godine

Trasa druge Parade ponosa u Beogradu 2. oktobra biće ista kao i prošle godine, naveli organizatori, kao i da niko iz države nije od njih tražio odlaganje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2011.

07:21

Default images

B92 je ranije izvestio da, prema našim saznanjima, Parada kreće iz parka Manjež, kao što je to bilo i s prethodnom Paradom.

Organizatori su danas saopštili da je predviđeno da se učesnici okupe u parku Manjež, odakle će krenuti u šetnju Nemanjinom ulicom, kroz Ulicu kneza Miloša do Masarikove.

Ulazak učesnika Parade ponosa u park Manjež predviđen je između 10 i 11 časova, nakon čega će svi ulazi biti zatvoreni iz bezbednosnih razloga.
Od 11 sati do podneva predviđen je govor predstavnika međunarodnih institucija, a prema rečima organizatora, očekuje se prisustvo poslanika evropskog parlamenta Jelka Kacina, predstavnika OEBS-a i Evropske komisije.

Šetnja će, kako je precizirano na današnjoj konferenciji za novinare, biti organizovana od 12 do 13 časova kroz Nemanjinu, Kneza Miloša, Masarikovu, a potom će se učesnici vratiti u park Manjež, gde će biti organizovan muzički program.
Konferencija za novinare u Medija centru (Beta)
Među učesnicima sa domaće političke scene očekuje se prisustvo predsednika nekoliko političkih partija i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, ali organizatori - Parada ponosa Beograd - nisu želeli da preciziraju njehova imena.

Predstavnik organizacije Parada ponosa Beograd Goran Miletić izjavio je da je od institucija i političara Parada dobila verbalnu podršku i da ni u jednom trenutku, na zvaničnim sastancima, nije bilo poziva da se ona ne održi.

Miletić je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da ove godine država jeste spremnija za Paradu ponosa, na osnovu prošlogodišnjeg iskustva i ocenio da će bezbednost učesnika na ovogodišnjem "Prajdu" biti na višem nivou nego lane.

On je kazao da su policija i tužilaštvo spremni da istraže sve pretnje, "čak i na internetu" i da postoje saznanja o javnim skupovima koje su različite organizacije prijavile za 1. i 2. oktobar, što je "uvijeno u masku na primer verskih skupova, šetnji, ali iza kojih se može kriti nešto što može biti pretnja po bezbednost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: