Putin u oktobru opet u Srbiji?

Vladimir Putin planira da poseti Beograd i drugi put ove godine, a najverovatniji datum je 22. i 23. oktobar, saznaje "Danas" iz izvora u srpskom državnom vrhu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

20:15

Default images

„Putin nam ponovo dolazi, za oko mesec dana, najverovatnije 22, 23. oktobra, a povod je kampanja za izbore u Rusiji“, prenosi ovaj list.

Premijer Rusije bio je u zvaničnoj poseti Srbiji 23. marta ove godine, kada je o temama političke i ekonomske saradnje razgovarao s predsednikom Borisom Tadićem i članovima Vlade Srbije i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Putinova želja da posle tačno sedam meseci opet dođe u Beograd iznenadila je mnoge u srpskom državnom vrhu, ali stvari su postale jasnije kada im je objašnjeno da se zapravo radi o njegovim međunarodnim aktivnostima uoči ruskih parlamentarnih izbora u decembru i predsedničkih u martu.

Prema najnovijim vestima iz Moskve, s kongresa vladajuće Jedinstvene Rusije, u Kremlju će se desiti postizborna rokada. Funkciju prvog čoveka vlade krajem godine preuzeće Dmitrij Medvedev, na čije će mesto predsednika Ruske Federacije u martu doći Vladimir Putin.

Nova Putinova poseta Srbiji odigraće se u periodu pojačanih kontroverzi o prirodi i perspektivi odnosa Beograda i Moskve, nakon diplomatskog incidenta koji je ruski ambasador Aleksandar Konuzin napravio na međunarodnom Beogradskom bezbednosnom forumu.

Sagovornici lista "Danas" iz srpskog državnog vrha, koji su prisustvovali sastancima prilikom Putinovog prethodnog boravka u Beogradu, u ovom trenutku ne mogu da preciziraju šta bi mogle biti teme razgovora u oktobru.

Ipak, ističu da je Putin u martu članovima Vlade Srbije praktično saopštio spisak ovdašnjih energetskih i infrastrukturnih projekata i preduzeća za koje je Rusija zainteresovana, tako da je moguće da sada stiže po jasan odgovor srpske strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: