Malovićeva: Istragom do istine

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da očekuje da će istraga odgovoriti na pitanje da li je pobuna JSO bila uvod u ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2011.

23:22

Default images

"Sva pitanja u vezi sa ubistvom premijera Srbije moraju dobiti odgovore. Prvi korak je istraga za pobunu JSO", kazala je Malovićeva za "Pres".

Prema njenim rečima, ubistvo premijera je imalo za cilj prekid politike koju je on vodio, pre svega sprečavanje obračuna sa organizovanim kriminalom.

Ukazujući da je istražni postupak u toku, Malovićeva je dodala da je eventualno proširenje istrage na neka druga lica "pitanje za tužilaštvo i istragu".

Na pitanje kakav utisak ima, da li član zemunskog kriminalnog klana Miloš Simović govori istinu kada navodi da je "Čoki" ili "Ćoravi" (Nebojša Čović) naručio ubistvo premijera, Malovićeva je kazala ne zna ko je "Čoki" .

"Nismo tu da iznosimo utiske o bilo čemu i lične impresije, nego da obezbedimo ambijent u kome sudovi i tužilaštva mogu da rade nezavisno".

Komentarišući hapšenje člana Viskokog saveta sudstva Blagoja Jakšića, ministarka je kazala da to predstavlja najjasniju poruku da nema zaštićenih "ni ako sede u najvišem državnom organu bilo koje grane vlasti".

Intervju u celosti možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: