Festival fantastike u Zaječaru

Ljubitelji horora i SF filmova u Zaječaru uživaju u Festivalu fantastike. Najveću pažnju privukla je radionica majstora specijalnih efekata Miroslava Lakobrije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2011.

18:41

Default images

On je u ovom gradu prvi put predstavio svoje nesvakidašnje umeće.

Festival fantastike u Zaječaru i ove godine u svoj program je uvrstio i sve srodne žanrove: SF, horor, triler, fantaziju, animaciju, eksperimentalni film i druge.

U prvom planu su bila nekomercijalna odnosno niskobudžetna autorska dela i radovi ljudi koji su pre svega istinski zaljubljenici u ovu vrstu žanra.

Festival fantastike osnovan je u Zaječaru pre tri godine sa idejom da se mnogobrojnim ljubiteljima ovog žanra približi proces nastajanja radova I dela, ali i da im pruži mogućnost da sa najeminentnijim autorima podele utiske i razmene nova saznanja.

Pored mnogobrojnih književnih tribina, projekcija filmova, izložbi, strip radionica I muzičkih nastupa, najveću pažnju na ovogodišnjem festivalu privukla je radionica majstora specijalnih efekata Miroslava Lakobrije.

Na festivalu Festival fantastike u Zaječaru do sada su učestvovali Goran Skrobonja, Jovan Ristić, Aleksa Gajić, Miroslav Lakobrija, Nenad Bekvalac, Aleksandar Radivojević, Dejan Ognjanović, Mladen Đorđević, Stevan Filipović i drugi poznati umetnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: