"Sanader da plati 10 miliona evra?"

Ivo Sanader, protiv koga je podignuta još jedna optužnica za mito, moraće - ukoliko bude osuđen - državi da vrati 10 miliona € za ustupanje INA mađarskom MOL-u.

Izvor: Tanjug, Vjesnik

Petak, 23.09.2011.

23:50

Default images

"Vjenik" piše i da je protiv Sanadera ranije je podneta optužnica za ratno profitersvo u slučaju "Hipo" banke.

USKOK je razdvojio optužnicu tako što je postupak protiv Zolta Hernadija, koji je obezbedio 10 miliona evra mita Sanaderu, prepušten mađarskom pravosuđu.

Optužnica protiv Sanadera je napisana na 28 stranica, a USKOK je u njoj optužbu gradio na nizu dokumenta i iskaza za koje smatra da će predstavljati tzv. zatvoreni krug indicija, piše zagrebački "Vjesnik".

USKOK je u optužnici zatražio da se Sanaderu oduzme 10 miliona evra protivpravno stečene imovinske koristi, što će on, kako se navodi, ukoliko bude pravosnažno osuđen u ovom sporu, morati da vrati državi u roku od 15 dana. USKOK je zatražio i skidanje poslaničkog imuniteta bivšem premijeru.

Ministarstvo inostranih poslova je već donelo odluku o ukidanju imuniteta Sanaderu po optužnici za ratno profiterstvo, ali tu odluku još uvek nije potvrdio Sabor.

Početak zasedanja Sabora zakazan je za 28. septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: