Slovenija: Državni vrh o krizi

Predsednik, premijer i predsedavajući parlamenta o krizi. Premijer Pahor izneo planove za rad kabineta do izbora nove vlade.

Izvor: Beta

Petak, 23.09.2011.

19:40

Default images

Predsednik Slovenije Danilo Tirk s premijerom Borutom Pahorom i predsednikom Državnog zbora Ljubom Germičem je razgovarao o političkoj krizi koja je izazvana izglasavanjem nepoverenja vladi. Predsednik Tirk je napustio Njujork, gde se održava godišnje zasedanje Generalne skupštine UN, i vratio se u zemlju pošto je u utorak izglasano nepoverenje vladi.

p { margin-bottom: 0.08in; }Predsednik Tirk je s premijerom Pahorom razgovarao o političkim prilikama u zemlji. Borut Pahor je tom prilikom, predstavio planove za rad svoga kabineta u prelaznom periodu.

Predsednik Slovenije je u razgovoru ponovio stav da su prevremeni izbori legitimna mogućnost.

Predsednik Tirk se zatim sastao s predsednikom parlamenta Ljubom Germičem, koji mu je rekao da parlament nakon izglasavanja nepoverenja radi na svojoj redovnoj sednici kao i da će do utorka, kada ističe sedmodnevni rok za predlog novog mandatara, predsednika redovno izveštavati o daljim koracima.

Predsednik slovenačkog parlamenta je nakon razgovora novinarima rekao da je još rano govoriti o tome da li che neka partija predložiti novog mandatara, jer rok ističe tek u utorak.

Predsedavajući Germič nije želeo da odgovori na pitanje da li se zalaže za prevremene izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: