Sukob "Grobara" za prevlast na jugu

Policija pokušava da se spreči rasplamsavanje borbe za primat među navijačima "Partizana", u kojoj huligani "Zabranjenih" i "Alkatraza" ne biraju sredstva.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

18:44

Default images

O sukobu navijačkih grupa u policiji i Partizanu za sada ne žele da se izjašnjavaju, ali su nedavno zajedno dogovarali kako sprečiti nove incidente na tribinama.

Istražni sudija u Palati pravde počeo je po podne saslušanje šestorice pripadnika grupe "Zabranjeni" zbog učešća u napadu 9. septembra na stadionu "Partizana".

Tom prilikom u tuči je povređena jedna osoba. Za prevlast na jugu, u sačekušama rade i palice. Upada se u stanove pripadnika grupa, pale se automobili.
Pre nekoliko godina ove grupe bile su ujedinjene protiv uprave kluba i Žarka Zečevića, a sada se nalaze na različitim stranama.

"Ovi poslednji neuspesi fudbalskog kluba produbili su problem i to je jedan od razloga. Drugi razlog je što se mnogo ljudi iz tih grupa našlo iza rešetaka, i posle ubistva Brisa Tatona, ali i ubistva jednog navijača u Kaluđerici koje je prošlo nezapaženo. Ceo jedan deo navijača ozlojeđen je zbog toga", navodi Slobodan Georgijev, novinar nedeljnika "Vreme".

Glavni razlog sukoba među Partizanovim navijačkim grupama je, kako tvrde "Zabranjeni", to što njima nije dozvoljeno da uđu na južnu tribinu stadiona.

Međutim, biti glavni na jugu donosi i određenu vrstu privilegija koju želi svaka od ovih grupa, od novca za koreografije i putovanja, preprodaje ulaznica, ali i poslova sa druge strane zakona.

Na meti grupe "Zabranjenih", koju čini nekoliko podgrupa navijača, je i generalni sekretar Partizana Darko Grubor. Problem je eskalirao uoči poslednjeg meča kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona.

"Niko mi direktno nije pretio ubistvom, ali život mi jeste ugrožen! Podrazumeva se da strahujem...Sve datira od trenutka kad je grupa navijača upala u Sportski centar Teleoptik uoči meča sa Genkom. Pošto je neko morao da potpiše policijski zapisnik, a potpisao sam ga ja, sada misle da sam im najveći neprijatelj", kaže Grubor.

Među vođama Partizanovih navijača, većina je poznata policiji zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda. Vođe "Alkatraza" Đorđe Prelić i i Dejan Puzigaća još su u bekstvu zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: