NSP: Bolja oprema za Paradu ponosa

Nezavisni policijski sindikat traži od MUP-a i Vlade da policiji obezbede adekvatnu opremu za rad 2. oktobra, za kada je zakazana Parada ponosa.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

17:52

Default images

Ovaj sindikat smatra da se ne sme dozvoliti da policija neopremljena izvršava svoju obavezu zaštite života. NSP traži odgovarajuću opremu za zaštitu svakog policajca koji će 2. oktobra biti na ulici, kako ne bi ponovo bile povređene desetine policajaca kao prošle godine.

Kako je naveo ovaj reprezentativni policijski sindikat, pored nedostatka zaštitne opreme, problem je i upotrebljivost i ispravnost "vodenih topova" koji su poslednji put korišćeni pre 20 godina, kao i drugih sredstava prinude.

"Naši sindikalni organi su zauzeli stav da ne dozvole ni jednom kolegi da poluopremljen ili neopremljen izađe pred huligane. Ako bude
neophodno, članovi NSP naći će se pred rušiocima grada... i to bez ikakve opreme i naoružanja", istakao je NSP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: