Srbi na žicu odgovaraju šljunkom

Kfor je sinoć postavio bodljikavu žicu na alternativnom putnom pravcu pored administrativnog prelaza Jarinje, Srbi odgovorili barikadama od šljunka.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.09.2011.

20:35

Default images

Srbi su kasnije na zaobilaznom putu ka centralnoj Srbiji buldožerom prokopali novu obilaznicu i tako izbegli blokadu koju je Kfor postavio.

Zaobilazni put u dužini od oko tri kilometra lokalni Srbi su završili i pripremili za asfaltiranje, tako da se ovim putnim pravcem u toku dana i večeras kretao veliki broj vozila iz centralne Srbije ka severu Kosova i obratno.

Vojnici Kfora kamionima su večeras preprečili put, razvukli žicu i grupisali svoje pripadnike.

Na samoj administrativnoj liniji u toku je zabavni program koji su za građane koji dežuraju na barikadama pripremili muzičari iz Leška I Leposavića.

Prema mestu gde je alternativni put blokiran, krenuli su lokalni Srbi sa namerom da uklone bodljikavu žicu i onemoguće vojnike Kfora da im blokiraju prolaz.

Vojnicima Kfora na tom zaobilaznom putu dolazi pojačanje iz baze koja se nalazi uz sam administrativni prelaz Jarinje, a Srbi na to odgovaraju glasnim negodovanjem i zvižducima.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić rekao je da se na administrativnom prelazu Jarinje povećava napetost i neizvesnot nakon što je Kfor bodljikavom žicom i oklopnim transporterom zatvorio zaobilazni put na tom prelazu.

Ninić je novinarima rekao da lokalna vlast nastoji da smiri ljude, ali da je ponašanje Kfora "nedopustivo", jer se sve to dešava na privatnom posedu.

"Pokušavamo da razgovaramo sa predstavnicima međunarodnih snaga, ali nam se niko ne javlja", rekao je Ninić i dodao da očekuje da se sutra održi sastanak sa predstavnicima Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: