Proširivanje "alternativnih puteva"

Administrativni prelaz Jarinje nije prešao nijedan pešak otkad je Kfor uklonio bodljikavu žicu. Lokalno stanovništvo za prelaz koristi alternativne puteve.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.09.2011.

11:29

Default images

Pripadnici Kfora su prethodna dva dana uklonili bodljikavu žicu sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak.

Građani, koji su postavili barikade 15. septembra kao odgovor na zatvaranje prelaza Jarinje i Brnjak i postavljanje kosovskih carinika i policije, koriste za odlazak u centralnu Srbiju alternativne puteve, koji se proteklih dana proširuju i dorađuju.

Tako je proširen i alternativni put koji vodi iznad baze Kfora nad prelazom Jarinje.

Na pojedinim alternativnim putevima, kao što je put koji vodi preko mesta Izvori, postavljen je punkt Kfora. Pripadnici marokanske jedinice Kfora vrše kontrolu vozila na ovom punktu i upisuju sve putnike koji ovim putem idu u pravcu centralne Srbije ili ulaze na Kosovo.

Na ulazu u centralnu Srbiju nalazi se jedna policijska kontrola koja obavlja proveru identiteta putnika.

Alternativni putevi su delimično asfaltirani, ali pretesni za prolazak velikih kamiona, pa se koriste gotovo isključivo za putnički saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: