Na Kosovu mirno, uhapšeni vozači

Na barikadama na severu Kosova od jutros je mirno. Uhapšeni vozači kamiona iz Srbije. Prevrnut kamion kod Podujeva. Najnovije informacije na www.b92.net/info

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

08:52

Default images

Grupa pristalica pokreta "Samoopredeljenje" prevrnula je na putu Priština-Podujevo kamion koji je na Kosovo prevozio robu "Centro-proizvoda".

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović uveren je da dijalog Beograda i Prištine neće biti obustavljen, ali i da je malo verovatno da će naredna runda razgovora biti održana 28. septembra.

14.53 Ministar policije Kosova Bajram Redžepi je izjavio da iza događaja na severu I Kosova i barikada koje su postavili lokalni Srbi stoji zvanični Beograd.

14.00 - Oko 200 kamiona nalazi se u koloni dugoj 4 km kod administrativnog prelaza Merdare. Ne zna se zbog čega je nastao zastoj.

13.45 - Euleks nije uključen u slučaj hapšenja 13 vozača u južnoj Mitrovici i ne može ga preuzeti od kosovske policije, jer je zadužen samo za nadgledanje, rečeno je u sedištu Euleksa u Prištini.

12.00 - Šef tima Vlade Srbije za pregovore Borislav Stefanović rekao je da je teško da se sa Prištinom razgovara o drugim temama dok se ne reši pitanje severa Kosova. On je danas dodao da Beograd neće odustati od pregovora sa Prištinom. Prema njegovim rečima, Beograd će pokušavati da i pre runde 28. septembra u Briselu počne razgovore o prelazima na severu Kosova, na koje su 16. septembra došli carinici Euleksa i pripadnici Carine Kosova.

11.00 - Administrativni prelaz Jarinje nije prešao nijedan pešak otkad je Kfor uklonio bodljikavu žicu. Građani, koji su postavili barikade 15. septembra kao odgovor na zatvaranje prelaza Jarinje i Brnjak i postavljanje kosovskih carinika i policije, koriste za odlazak u centralnu Srbiju alternativne puteve, koji se proteklih dana proširuju i dorađuju.

09.30 - Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je jutros da je 13 vozača preduzeća "Eurokop" iz Raške privela pogranična policija zbog ilegalnog ulaska na Kosovo, ali i zbog sumnje da su učestvovali u postavljanju barikada. Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je postojala sumnja da su sa ovim kamionima minulih dana na severu Kosova blokirani putevi, ali da je istragom utvrđeno da se ne radi o kamionima sa kojima su postavljane barikade. "Dvadesetak kamiona je bilo predmet istrage. Utvrđeno je da su vozači 13 kamiona ušli ilegalno na Kosovo. Sedmorica su u pritvoru u Lipljanu a po trojica u Podujevu i Vučitrnu", rekao je Hoti.

24.00 - Direktor rudarsko-hemijskog kombinata "Trepča" Jovan Dimkić izjavio je da su uhapšeni vozači preduzeća "Eurokop" iz Raške, koji za potrebe Trepče izvoze koncentrat za Švajcarsku.

23.00 - 13 Srba, vozača kamiona, uhapšeno je sinoć u južnom delu Kosovske Mitrovice na carinskom terminalu, izjavio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: