Hapšenja zbog ilegalnog prelaska

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi kaže da je preko deset Srba lišeno slobode u južnom delu Mitrovice na carinskom terminalu.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

23:43

Default images

Redžepi je rekao da je ovim osobama određena mera zadržavanja od 48 sati na osnovu odluke javnog tužioca, zbog ilegalnog ulaska na Kosovo.

Direktor rudarsko-hemijskog kombinata "Trepča" Jovan Dimkić izjavio je da je lišeno slobode 13 vozača preduzeća "Eurokop" iz Raške koji za potrebe Trepče izvoze koncentrat za Švajcarsku.

Vozače je privela i zadržala sinoć Kosovska policija kada su bili na carinskom terminalu koji se nalazi u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je Dimkić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave.

Direktor "Trepče" je rekao da je menadžment ovog preduzeća na vanrednom sastanku o ovom slučaju obavestio predstavnike Euleksa, lokalne samouprave i načelnika Kosovsko-mitrovičkog okruga.

Dimkić je dodao da je od predstavnika misije EU na Kosovu zatražena hitna intervencija, a da je policijsko zadržavanje radnika izazvalo veliku uznemirenost među zaposlenima u "Trepči" i građanima Raške, odakle je većina pritvorenih radnika.

"Imamo obećanje predstavnika Euleksa da će oni pokušati da preuzmu ovaj slučaj od kosovskog pravosuđa, svesni da je ovo hapšenje politički motivisano", dodao je Dimkić.

Načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je na konferenciji za novinare da je u pitanju demonstracija sile i nastavak psihološkog rata protiv srpske zajednice na severu Kosova.

"Očekujem brzu reakciju međunarodne zajednice, pre svega Euleksa, jer su oni zaduženi za pravosuđe. Euleks ovde polaže ispit…Ovo je ispit poverenja za Euleks i očekujem da ovaj problem bude veoma brzo rešen", rekao je Nedeljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: