Ljimaju 30 dana kućnog pritvora

Okružni sud u Prištini izrekao je 30 dana kućnog pritvora Fatmiru Ljimaju, optuženom za ratne zločine u selu Klečka kod Lipljana tokom rata na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

21:44

Default images

Ljimaju, poslaniku kosovske skupštine i potpredsedniku vladajuće Demokratske partije Kosova, ta mera je određena nakon saslušanja po optuznici da je počinio ratne zločine u logoru bivše Oslobodilačke vojske Kosova u Klečki kod Lipljana.

Ljimaj se odazvao zahtevu tužioca za saslušanje pošto je i zvanično, po odluci Ustavnog suda Kosova, saopšteno da ga ne štiti poslanički imunitet.

Ljimaju je pored mere kućnog pritvora u trajanju od mesec dana oduzet i pasoš.

Prošlog meseca protiv Ljimaja I još devet osoba Euleks je potvrdio optužnicu zbog sumnji das u počinili ratne zločine tokom rata na Kosovu u selu Klečka.

Ljimaj je za vreme rata na Kosovu bio komandant bivše OVK na području Drenice. Suđeno mu je bilo po sličnom osnovu i u Haškom tribunalu, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: