Misteriozna smrt Šarićevog ortaka

Sumnje u samoubistvo ortaka Darka i Duška Šarića u zatvoru. Advokat: Bajić nije čovek koji bi digao ruku na sebe.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 22.09.2011.

22:32

Default images

Da li je Vitomir Bajić (43), državljanin Srbije i BiH, koji je pronađen mrtav u italijanskom zatvoru "Komo", posedovao informacije ključne za proces protiv Darka i Duška Šarića, nikada se neće saznati.

Ipak, ova teza se može čuti nezvanično posle Bajićeve smrti, za koju njegov advokat Borivoje Borović tvrdi da nije - samoubistvo.

Po Borovićevim rečima, Bajić nije bio čovek koji bi digao ruku na sebe.

On je izrazio sumnju u verziju da se Bajić obesio. Vitomir Bajić je uhapšen u Budvi, novembra prošle godine po Interpolovoj poternici zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića, odnosno da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina iz Južne Amerike.

Posle hapšenja Bajića, u Crnu Goru je stigla optužnica za Darkovog brata, Duška Šarića, kome je u toku suđenje pred bjelopoljskim Višim sudom.

Duško Šarić uhapšen je u Pljevljima u akciji "Loptice", a Italija ga sumnjiči da je, zajedno sa Darkom, Milanom Milovcem i Nikolom Dimitrijevićem, 2009. godine u italijanskom gradu Livinjo dogovarao nabavku, skladištenje i prevoz 225 kilograma kokaina.

Osim Bajića, u policijskoj akciji "Loptice" u Budvi je, u novembru 2010. godine, po istoj poternici, uhapšen i Srpko Klisura (28), koji je takođe izručen Italiji.

Pokojni Bajić se poslednji put pojavio u italijanskoj sudnici u septembru, kada je nastavljeno suđenje grupi uhapšenoj u akciji "Loptice". Nekolicina optuženih je ranije oslobođena optužbe da su pripadnici grupe koja je švercovala kokain za Darka Šarića, dok se protiv većine koji su kasnije uhapšeni u Italiji vodi sudski postupak.

Bajić je pred sudijom odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Italijanski pravosudni organi već duže vreme prikupljaju dokaze za optužnicu protiv međunarodne kriminalne organizacije koju čini više od sto lica iz nekoliko država Evrope, koja se bavi krijumčarenjem narkotika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: