Vukajlovićevoj 30 dana pritvora

Bivšoj direktorki RZZO Svetlani Vukajlović i njenim saradnicima određen je pritvor od 30 dana, a istražni sudija je doneo rešenje o sprovođenju istrage.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

10:49

Default images

Posle saslušanja osumnjičeni su prebačeni u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Specijalnog sud pokrenuo je rano jutros istragu protiv bivše direktorke RZZO Svetlane Vukajlović i dvoje njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra i odredio im pritvor.

Istražni sudija je, posle višečasovnog saslušanja, doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv Vukajlovićeve, direktora "Jugohemija farmacije" Vladimira Gravara i vlasnika preduzeća za trgovinu "Detap" iz Valjeva Ljubomira Pavićevića, kaže tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Bivša direktorka RZZO sumnjiči se da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 za potrebe stanovništva Srbije u novembru 2009. godine iskoristila svoj službeni položaj i sa saradnicima oštetila budžet Srbije za oko 1.270.000 evra.

To je uradila tako što je za najpovoljnijeg ponuđača izabrala kompaniju "Jugohemija farmacija", koja za to nije ispunjavala uslove jer nije bila proizvođač, niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis".

Toj kompaniji nije bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, isporuka vakcina nije ni mogla biti dodeljena.

Na taj način "Jugohemija farmacija" i "Detap", su kao posrednici u nabavci vakcina, pribavili imovinsku korist od 855.600 evra, odnosno 420.000 evra i oko 15 miliona dinara, dok je budžet Srbije oštećen za oko 1.270.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: