Zna se kada i kako govore ministri

Ministri su dužni da se konsultuju kada govore o radu drugog ministarstva, kaže Slobodan Homen povodom nesuglasica između Zorana Stankovića i Snežane Malović.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

17:16

Default images

Homen, koji je koordinator za odnose sa javnošću Vlade Srbije, kaže da "postoje jasna pravila igre kada je reč o davanju izjava ministara".

"Ministri više neće komentarisati rad drugih ministara i mešati im se u nadležnostI", rekao je Homen. On kaže da u rekonstruisanom kabinetu Mirka Cvetkovića postoji dobra saradnja i razgovor o problemima.

Homen navodi i da sadašnja vlada funkcioniše bolje od prethodne.
Ministri Nebojša Æiriæ i Snežana Maloviæ (Tanjug)
"Ministri imaju potpunu slobodu da daju izjave, ali ako se izjašnjavaju o radu drugog ministarstva dužni su da se konsultuju sa resornim ministrom", rekao je Homen.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je povodom hapšenja u vezi sa nabavkom vakcina protiv novog gripa kritikovao sve koji u javnost iznose detalje iz istrage.

Slobodan Homen je pozvao ministra Stankovića da se ne meša u rad ministarke pravde
i naveo da je Snežana Malović kao koordinator vlade za borbu protiv korupcije proteklih dana izjave o tekućim istražnim postupcima davala u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

Sukob između ministarke Malović i ministra Stankovića prvi je sukob u rekonstruisanoj vladi koji se odigrao pred očima javnosti.

U februaru je zbog sukoba između Mlađana Dinkića i Slobodana Ilića, premijer Cvetković reagovao i smenio ih sa mesta ministra ekonomije odnosno državnog sekretara u ministarstvu finansija nakon čega je usledila i rekonstrukcija vlade. Tada je urađen i pravilnik o tome kada i kako ministri mogu da govore o radu vlade i drugih ministara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: