Krivične prijave protiv funkcionera

Prekršajne prijave biće podnete protiv svih funkcionera i institucija koje ne sprovode odluke poverenika za informacije od javnog značaja.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.09.2011.

16:51

Default images

Prema rečima koordinatora Vlade Srbije za odnose sa medijima Slobodana Homena, Vlada je konstatovala da je Srbija među zemljama Evrope gde se u najvišem procentu izvršavaju odluke, čak 95 odsto.

Međutim, navodi Homen, činjenica je da pojedine državne institucije i pojedina ministarstva ne sprovode odluke poverenika.

Odluku Vlade će, kako je rekao, sprovesti Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"U narednim danima možemo očekivati podnošenje konkretnih prekršajnih prijava", istakao je Homen.

On je rekao da je Vlada Srbije danas raspravljala o izjavama ministara i dogovorila se da ministar neće bez potrebe komentarisati rad drugih ministara i neće im se mešati u nadležnost.

"Postoje jasna pravila igre kada je u pitanju davanje izjava ministara. Naravno da svi ministri imaju potpunu slobodu da daju izjave, ali, kada komentarišu rad drugih ministara, neophodno je da obave konsultacije sa resornim ministrom", naveo je Homen.

Osvrćući se na kritiku koju je ministar zdravlja Zoran Stanković uputio ministarki pravde Snežani Malović, Homen je ponovio da je Malovićeva i koordinator Vlade za borbu protiv korupcije i da je ovlašćena da "određene informacije kojima raspolaže" iznese u javnost.

"Ono što je Malović uradila kao koordinator Vlade za borbu protiv korupcije, urađeno je u koordinaciji sa Tužilaštvom", naveo je Homen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: