Šovinizam i homofobija profesorke

Profesorka engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelena Popović Ivanović širila nacionalnu mržnju i homofobiju na svojoj strani na Fejsbuku.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2011.

18:52

Default images

Ona je pri tome pozivala i na otvoreno nasilje nad LGBT osobama. O celom slučaju su obavešteni policija i prosvetna inspekcija.

Iako pod pseudonimom "Nikita Če Buraška", kojim, kako je sama napisala, aludira na revolucionara Če Gevaru, profesorka Jelena Popović Ivanović nije krila identitet na svom profilu na Fejsbuku.

J... vas vaš projekat o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljujete narod! Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem, stoko pederska!

Nemoj da me je neko kritikovao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim!

Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorisati, zanemarivati, ućutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti!

Manjine nikada ne smeju imati ista prava kao većinski narod! Nikad! Ovo je naša zemlja, srpska, bre!

Kad vam neko ne da prava da budete normalni Srbi u Srbiji, odvalite ga bre od batina!

Ipak, profesorka tumači čitanje njenih statusa kao atak na privatnost, iako priznaje da su joj na Fejsbuku prijatelji i učenici. Takođe, ona tvrdi da je psovala ljude koji insistiraju na pozitivnoj diksriminaciji.

"Nisam se obraćala ni đacima ni manjinama, nego sam bila izrevoltirana sa milion nekih seminara za koje sam čula. Upravo sa izrazom 'stoko pederska' sam se obratila njima, a ne ljudima te orijentacije, nego onima koji ispiraju mozak javnom mnjenju", kaže Jelena Popović Ivanović.

U školi je svima neprijatno zbog svega što se desilo, kaže direktor i dodaje da škola ne snosi krivicu, jer se prepiska odigrala na ličnom profilu profesorke na Fejsbuku, a ne u učionici.

"Konačnu odluku ćemo doneti nakon svih relevantnih činjenica koje treba da budu prikupljene, kako u prosvetnoj inspekciji, sa kojom smo u svakodnevnom kontaktu, tako i sa policijom. Svi su upoznati sa ovom situacijom", kaže Miloš Mazalica, direktor Srednje mašinske škole.

Jelena Popović Ivanović je povodom spornih statusa dala izjavu u novosadskoj policiji, koja trenutno radi na ovom slučaju. Za sada se ne zna da li će profesorka snositi posledice.

Pomenuta profesorka je poznata novosadskoj javnosti po tome što je u martu štrajkovala glađu ispred ove škole. Kako je tada rekla, to čini zbog lošeg položaja u kom se nalaze samohrani roditelji, invalidi i drugi koji rade u prosveti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: