"Kfor se ne meša u politiku"

Kfor se drži mandata i ne učestvuje u političkim razgovorima vezanim za rešavanje situacije na severu Kosova, izjavio je portparol Kfora Ralf Adamec.

Izvor: Beta

Utorak, 20.09.2011.

13:53

Default images

Adamec je dodao da se nada da će problem biti rešen u bliskoj budućnosti.

"Ne donosimo političke odluke, mi smo fokusirani na vojni aspekt problema i naš mandat i nećemo se uključiti u političku diskusiju, jer probleme moraju da reše sami političari", kazao je Adamec.

Adamec je to rekao povodom najava kosovskog ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija da će tokom nedelje razgovarati s Euleksom i Kforom o rešavanju situacije na severu Kosova.

"Mislim da su u toku politički razgovori i nadam se da će rešenje za problem biti nađeno u bliskoj budućnosti", kazao je Adamec.

Prema njegovim rečima, na severu postoje tenzije, ali je situacija mirna.

"Nadam se da će mir prevladati u danima koji dolaze, što će omogućiti političarima da bez dodatnih pritisaka razmotre bezbednosne izazove i nađu način da reše problem na severu", kazao je Adamec.

Upitan šta je Kfor nameravao da postigne bacajući letke iz helikopera iznad severa Kosova - da li su želeli da najave da će oni ukloniti srpske barikade ili da preporuče Srbima da ih sami uklone, Adamec je rekao da bi Kfor "više nego pozdravio" ako bi Srbi sami uklonili barikade koje su postavili.

"Ne mogu da dam odgovor na to pitanje, Kfor je spreman da ukloni barikade ukoliko one postanu opasnost kako za nas tako i za građane", kazao je Adamec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: