Delimično otvoren Brnjak?

Pripadnici Kfora uklonili su jutros bodljikavu žicu na administrativnom prelazu Brnjak i smatraju ga otvorenim.

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.09.2011.

10:24

Default images

Prelaz Brnjak je od 16. septembra bio u potpunosti zatvoren.

Nemački i francuski vojnici Kfora uklonili su u potpunosti bodljikavu žicu koja je bila na ulazu na prelazu 31, ispred kojeg se nalazi barikada od šljunka i zemlje, koju su podigli Srbi reagujući na zatvaranje prelaza.

Pripadnici Kfora izjavili su Tanjugu da je prelaz od kasno sinoć otvoren za saobraćaj, ali da zbog barikade nije moguće vozilima da prođu.

Bodljikava žica na prelazu, kako su objasnili, uklonjena je u potpunosti u pravcu ka Srbiji, a delimično iz pravca Srbije prema Kosovu.

Pripadnici Kfora i Euleksa kažu da oni smatraju prelaz otvorenim.

Na administrativnom prelazu Brnjak, pored vojnika Kfora, nalaze se pripadnici Euleks carine, policije, ali i kosovske carine i policije.

Građani koji su okupljeni u blizini barikada, koji su se zbog kiše sklonili u obližnje objekte, nisu reagiovali na taj potez Kfora.

Mirovne snage, posredstvom radija "Kfor", obaveštavaju građane da je na prelazima uspostavljena carinska kontrola i da nekomercijalna roba može preko prelaza Jarinje i Brnjak, a akcizna preko Merdara, dok se carinjenje mora vršiti na terminalu u južnoj Mitrovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: