SAD: Student je "zapalio MP3 žito"

Američki federalni žalbeni sud odredio da student iz Bostona, koji je nelegalno skidao pesme s interneta i dalje ih razmenjivao, treba da plati 675.000 dolara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

19:32

Default images

Time je potvrđena prvobitna presuda.

Pre dve godine porota u Bostonu je presudila u koris Udruženja muzičke indusrtije Amerike, koja predstavlja četiri kompanije u tužbi protiv studenta Džoela Tenenbauma i odredila kaznu od 675.000 dolara.

Sudija je kasnije smanjio kaznu na 67.500 dolara, uz obrazloženje da je kazna bila "neustavno previsoka".

U svojoj žalbi, Tenenbaum je tražio da se ukine kazna, ali je u odluci u petak žalbeni sud vratio prvobitnu kaznu.

Tenenbaumovi advokati su tvrdili da federalni zakoni o autorskom pravu i zakon o sprečavanju digitalne krađe nisu usmereni na potrošače.

Advokati muzičkih kompanija su naveli da su ekonomske posledice ilegalnog skidanja s interneta mnogo veće od proste razmene jedne pesme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: