Italija: U nevremenu 4 žrtve

Olujno nevreme širom Italije odnelo četiri ljudska života tokom prošlog vikenda i izazvao materijalnu štetu, poremećaje u vazdušnom i pomorskom saobraćaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2011.

15:59

Default images

Došlo je i do poteškoće u gradskom transportu.

Dva planinara su pronađena mrtva pošto ih je zahvatilo klizište, jedan sedamdesetdvogodišnji nemački turista poginuo je posle pada u provaliju, a jednog četrdesetogodišnjeg Italijana iz Milana usmrtio je grom, prenela je agencija AFP.

Aerodrom u Palermu na ostrvu Sicilija je bio zatvoren oko 40 minuta pošto je tornado zahvatio avion tipa "falkon 2000" na pisti i bacio ga na vozila policije i hitne pomoći.

Oluja je, takođe, odnela trajekt "Suprema" iz sidrišta u luci Palermo, zbog čega je mali brod potonuo, pre nego što je udario u obližnji engleski razarač "Monmout", mada ga nije oštetio.

Dve stanice metroa u Rimu bile su danas zatvorene zbog velike količine vode koja ih je poplavila tokom noći, a još četiri druge stanice otvorene su pred podne, pošto su zatvorene tokom jutarnjeg špica.

AFP navodi da je na severu Italije pao sneg koji je zajedno sa popadalim drvećem blokirao pet planinskih prevoja.

Posle nekoliko dana neverovatno visokih temperatura za ovo doba godine, vremenski uslovi su se promenili u subotu na severu zemlje i postepeno su se premeštali južnije tokom jučerašnjeg dana, dok nisu zahvatli celu Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: