File: Dogovor u sledećoj rundi

Evropski komesar za proširenje Štefan File se nada da će rezultat sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine biti dogovor dve strane o slobodnom protoku roba.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.09.2011.

20:41

Default images

File se danas sastao s kosovskom ministarkom za evropske integracije Florom Čitaku, koja ga je, kako je objavljeno na sajtu komesara, obavestila o najnovijem razvoju događaja u vezi sa sprovođenjem sporazuma o carinskim pečatima, postignutom u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kao i o tome da je Priština ukinulo embargo na srpske proizvode.

"Nadam se da će uskoro biti obnovljen slobodan protok robe u oba smera. Očekujem takođe da će sledeća runda dijaloga dovesti do novih sporazuma", rekao je File.

Kad je reč o, kako je navedeno u saopštenju, mogućem dijalogu o viznoj liberalizaciji za Kosovo, File je rekao da je ekspertska komisija EU za proces reintegracije povratnika posetila prošle sedmice Kosovo i da sada treba da procene postignuti napredak.

"Po pitanju trgovinskih pitanja, očekujem da uskoro budu usvojene autonomne trgovinske mere", kazao je File koji se s ministarkom sastao kako bi razmotrili sprovođenje reformi u pokrajini, uoči objavljivanja Izveštaja o napretku Kosova.

File je naveo da Evropska komisija nastavlja da podržava Kosovo u sprovođenju neophodnih reformi za ispunjenje evropske perspektive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: