"Kako Bajatović sve postiže?"

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija rekao da ne shvata kako poslanik i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović stigne da obavlja 2 važne i zahtevne funkcije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.09.2011.

12:54

Default images

Nenadić je rekao da bi Bajatović, kao poslanik, bio u sukobu interesa kada bi se donosio neki zakon koji se tiče Srbijagasa, ali da inače to ne mora da bude tako, jer Skupština Srbije nema bitne različite interese od Srbijagasa.

Direktor Transparentnosti Vladimir Goati rekao je da su naši političari takvi da bi, kada bi ih neko upitao, verovatno rekli da su sposobni da obavljaju "ne dve, nego pet puta po dve funkcije".

"To su sve renesansne ličnosti. Njima ništa ne smeta da jedan dan projektuju helikopter, drugi dan da slikaju Mona Lizu, a posle da prave nacrt za neko utvrđenje. Mi smo 'puni' takvih ličnosti, samo ih ne prepoznajemo", rekao je Goati.

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je 14. septembra da Dušan Bajatović nije među poslanicima koji su u sukobu interesa, odnosno da on nije jedan od onih koji treba da se odreknu jedne od funkcija.

Prema njenim rečima, to bi bio slučaj da je Bajatovića na mesto direktora "Srbijagasa" izabrao parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: