Jarinje: Kupusijada na barikadama

Stanovnici opštine Leposavić održali su kupusijadu danas na barikadi na administrativnom prelazu Jarinje. Kupusom se počastili i Kforovci.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 18.09.2011.

18:20

Default images

Građani su na barikadi pripremili su svadbarski kupus koji je deljen i pripadnicima nemačkog kontigenta Kfora " s' one strane žice".

Kako su istakli organizatori kupusijade, pošto ove godine nisu mogli da odu na kupusijadu u Mrčajevce, odlučili su da je održe na barikadi na Jarinju.

Na barikadi su okačeni i panoi na kojima piše "U našem je loncu kupus i slaninica, a u vašem loncu metkovi i bodljikava žica" i "Nema gladi na barikadi, dok se Srbin kupusom sladi".

Na najvećoj centralnoj barikadi su postavili pano na kome su napisali imena svih koncentracionih logora i dodali "Kosovo i Metohija ....? i stop fašizmu".
prisutni i Borko Stefanoviæ i Goran Bogdanoviæ
Prema rečima predsednika Opštine Leposavić, Branka Ninića, ovaj gest je trebalo da pokaže da su Srbi sa severa Kosova uvek za mir i toleranciju, ali i da će istrajati u svojim namerama.

Građni su kupusom počastili i nemačke vojnike Kfora koji se nalaze na drugoj strani barikada. Protureno je kroz bodljikavu žicu više porcija kupusa vojinicima, koji su ih odneli do svog punkta, što su građani koji su na barikadama već nekoliko dana glasno pozdravili.

Kasnije, komadant jedinice je zahvalio na poklonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: