Holandija ne prima u šengensku zonu

Holandija se i dalje protivi ulasku Rumunije i Bugarske u šengensku zonu, izjavila je portparolka holandskog ministra za imigraciju.

Izvor: B92

Petak, 16.09.2011.

21:02

Default images

"Vlada je donela odluku da Holandija nastavi da se suprotstavlja ulasku Rumunije i Bugarske" (u šengensku zonu) rekla je Elena de Boer.

Ona je naglasila da holandska vlada ne podržava ni delimični ulazak Rumanije u Bugarske u šengensku zonu.

"Mi ćemo na sledećem sastanku (ministara unutrašnjih poslova zemalja EU) glasati protiv", rekla je De Boerova.

Sastanak ministara zemalja EU treba da se u Briselu održi sledećeg četvrtka.

Rumunija i Bugarska žele da u šengensku zonu uđu pre kraja ove godine, što će biti moguće ukoliko u Briselu za to pozitivno glasa svih 26 zemalja članica EU.

Francuska, Nemačka i Holandija su se pre nekoiko meseci suprotstavile ulasku Rumunije i Bugarske u šengensku zonu i od tih zemalja zatražile pojačanu borbu protiv korupcije.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Klod Gean je u junu govorio o mogućnosti ulaska u šengensku zonu iz dva puta, što bi podrazumevalo otvaranje prvo vazdušnih, a posle toga i kopnenih granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: