Mrkonjić: Nisam veličao Slobu

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić ocenio je da su potpuno neosnovane kritike da je veličao bivšeg predsednika Slobodana Miloševića.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.09.2011.

17:27

Default images

Deset NVO su zatražile od predsednika Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića da "preduzmu oštre mere protiv ministra Mrkonjića, koji svojim javnim izjavama o herojima i prošlosti nanosi veliku štetu Srbiji i njenim građanima i u njihovo ime vređa žrtve režima kojem je verno služio".

Ministar infrastrukture tvrdi da su takve kritike na njegov račun potpuno neosnovane, uz opasku da grupa "naših" NVO sledi, "ponizno i udvornički", optužbe koje su prethodno protiv njega, a na istoj osnovi, stigle iz Hrvatske.

Takvim postupkom predstavnici NVO su pokazali da su "ako treba i veći katolici od pape", navodeno je u saopštenju.

On je podsetio i da su prethodno predsednik i premijer Hrvatske, Ivo Josipović i Jadranka Kosor, zahtevali od političkog vrha Srbije da se Mrkonjić zbog pomenutih izjava "ukori" .

Nabrajajući o kojim je sve NVO reč, Mrkonjić je postavio i pitanje:

"Gde su bile do sada te NVO, kako su reagovale kada je ovoj državi otimano Kosovo, kada je bezdušno bombardovana Srbija avionima NATO alijanse, srušeno više od 60 mostova, ubijeno više od 2.000 ljudi, kada je otkrivena trgovina ljudskim organima čije su žrtve bili Srbi, gde su bili kada je trebalo osuditi zločine nad Srbima, gde su one i danas kada se ponovo poseže za srpskom teritorijom..."

Kad je reč o aktivnosti domaćih NVO, Mrkonjić tvrdi da u njihovoj delatnosti "ništa nije ni tako naivno ni tako nevešto ni tako lakomisleno. "Sve je to nažalost koliko nevladino toliko i nenarodno", smatra Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: