Sarkozi i Kameron u Libiji?

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron posetiće Libiju, prvi put od početka protesta.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.09.2011.

23:21

Default images

Kancelarije Sarkozija i Kamerona odbile su da komentariše ovu posetu, ali je potvrdu dao i drugi predstavnik Saveta, Mustafa Abdel Džalil.

Džalil je dodao i da je Sarkloziju i Kameronu poručeno da će tokom sutrašnje posete "biti bezbedni".

Ranije, jedan visoki američki zvaničnik rekao je posle sastanka sa Džalilom, da Vašington stoji iza libijskog naroda, a istovremeno, Španija je ponovo otvorila ambasadu u Tripoliju, saopštivši da je dobila odobrenje Ujedinjenih nacija da odmrzne 350 miliona evra zamrznujtih libijskih sredstava, koji bi bili na raspolaganju novim vlastima.

"SAD poštuju suverenitet Libije. Ovo je pobeda libijskog naroda, a sudbinu Libije treba da kroje samo Libijci", rekao je pomoćnik državnog sekretara za bliskoistočne poslove Džefri Feltman, najviši američki zvaničnik koji je posetio Tripoli od kada su ga, 23. avgusta, zauzele pobunjenicke snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: