Islam, buduće ustrojstvo Libije

Šef pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta Libije Mustafa Abdel Džalil izjavio da će osnova budućih izrada zakona u toj zemlji biti islam.

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2011.

08:51

Default images

"Nećemo prihvatiti nikakvu ekstremističku ideologiju, ni desne ni leve struje. Mi smo muslimani, ispovedamo umereni islam i ostaćemo na tom putu", rekao je Džalil u ponedeljak pred hiljadama Libijaca koji su se okupili na Trgu mučenika u libijskoj prestonici.

On je, pored toga, rekao da je "oslobađanje Libije čudo koje se dogodilo uz minimalan gubitak života", javila je agencija Frans pres.

Džalil je u Tripoli stigao pre tri dana, što je prva njegova poseta glavnom gradu otkako su u februaru izbili protesti protiv Gadafijevog režima.

Tada su ga dočekale stotine ljudi, a na snazi su bile stroge mere bezbednosti, kao i u ponedeljak, budući da su ulazak na trg, koji je bio zatvoren za saobraćaj, kontrolisali naoružani ljudi, pretresajući Libijce koji su dolazili na skup.

Gadafi je svojevremeno držao govore pred svojim pristalicama na istom mestu, koje se tada zvalo Zeleni trg.

On je ranije juče poručio sunarodnicima da se ne predaju onima koji "kolonizuju" njihovu zemlju, ističući da nema izbora već da se bori "do pobede".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: