Niger: Sadi Gadafi nije u pritvoru

Vlasti Nigera saopštile su da je sin Moamera Gadafija, Sadi, kome su ranije dale status izbeglice, pod prismotrom, ali da nije u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.09.2011.

08:47

Default images

"Ništa se nije promenilo u stavu vlade. Ne postoji međunarodna potraga za njim", rekao je portparol nigerske vlade u Nijameju, ističući da je isti tretman primenjen i u odnosu na ostale Gadafijeve pristalice koje su nedavno došle u ovu zemlju, javio je Rojters.

Niger je u ponedeljak saopštio da je Sadi Gadafi primljen iz humanitarnih razloga, a da će u prestonicu Nijamej doći u toku dana.

Sadi (38) je treći od sedam Gadafijevih sinova. Poznat je kao plejboj, a napustio je karijeru fudbalera 2004. da bi se priključio vojsci, u kojoj je komandovao elitnom jedinicom.

Nekoliko grupa zvaničnika režima Moamera Gadafija prebeglo je poslednjih dana u Niger, a vlasti u Nijameju tvrde da Gadafi nije na teritoriji te zemlje.

Niger je u subotu saopštio da je dozvolio Libijcima ulazak na svoju teritoriju "na humanitarnoj osnovi", ali je pod pritiskom međunarodne zajednice da izruči Gadafijeve zvaničnike optužene za kršenje ljudskih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: