Eksplodirala bomba na N. Beogradu

U Ulici Otona Župančiča 45 na Novom Beogradu sinoć oko 22.20 eksplodirala je bomba postavljena u ulaz jedne zgrade, tri osobe su povređene.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2011.

23:01

Default images

Povređeni su mladić i devojka starosti oko 30 godina i šezdesetogodišna žena, koji su prebačeni na bolničko lečenje, potvrdila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura

"Mladić star oko 30 godina zadobio je otvoreni prelom leve potkolenice. Imao je razderotine desne pete, ogrebotine i oguljotine od stakla po rukama, nogama i stomaku", kazala je doktorka Macura za B92.

"Ženska osoba koja ima oko 60 godina je, čini mi se, najlakše povređena. Imala je razderotinu na obe ruke, tragove od gelera i opekotine. Najteže je povređena devojka, koja ima razderotine desne šake, povredu desne butine, opekotine po ekstremitetima. Povređena su joj oba stopala, od kojih je desno faktično smrskano", dodala je Macura.

Kako je jutros za B92 rekao portparol Urgentnog centra Drago Jovanović, stopalo devojke povređene u sinoćnoj eksploziji nije moglo biti spaseno.

"Tokom noći, devojka iz ove nesreće je dovezena u Urgentni centar. Nakon pregleda i reanimacije, završila je u operacionoj sali. Radi se o povredi donjih ekstremiteta. Nažalost, bilo je nemoguće izbeći da se donje stopalo amputira", kazao je on.

Načelnik beogradske policije Stevan Bjelić rekao je za B92 da ima informacije je povređen mladić Dalibor Đurić 1982. godište iz Kotora, koji navodno stanuje u zgradi, ali da taj podatak nije u potpunosti tačan. "Drugo lice je Grujičić Nataša, 1981. godište, a treće Janković Ljubica 1943. godište. Što se tiče uviđaja i daljih policijskih poslova, oni su u toku i intenzivno se radi na policijskoj istrazi u vezi ovog događaja", kazao je on i dodao da policija za sada ne zna zbog čega se ova eksplozija dogodila.

Ministar unutračnjih poslova Ivica Dačić je rekao da nema informacija o tome da li je bilo napretka u istrazi i da li se radi o nekom napadu ili o slučajnom korišćenju nelegalnog oružja, koje se i dalje nalazi u velikim količinama kod građana.

Eksplozija je bila toliko jaka da su komadi stakla odleteli 50 metara dalje, a detonacija se po rečima stanara blokova na Novom Beogradu čula i kod tržnog centra "Fontana".

Prema prvim nezvaničnim informacijama, zasad nepoznata osoba, starosti oko 25 godina, detonirala je eksplozivnu napravu u holu zgrade, a zatim pobegla u nepoznatom pravcu.

Policija je ogradila ceo kraj i stanarima koji su izašli da vide šta se dešava ne dozvoljavaju da priđu bliže uz obrazloženje: "Možda ima još neka bomba".

Eksplozija u kojoj su povređene tri osobe dogodila se svega nekoliko dana posle dvostrukog ubistva. Podsetimo, prošle srede u Zemunu su sa 20 hitaca iz automatskog oružija ubijene dve osobe. Direktor policije Milorad Veljović ta dva ubistva je ocenio kao naručena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: