Moguće blokade na severu Kosova

Predstavnici Srba sa severa Kosova poručili su da će na miran način iskazati protest ako kontrolu prelaza Jarinje i Brnjak preuzme kosovska policija i carina.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.09.2011.

18:44

Default images

"Građani neće dozvoliti da se na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak instalira kosovska carina. Mislim da nema potrebe za panikom, da građani treba da ostanu mirni i da na miran način iskažu svoje nezadovoljstvo oko neprihvatanja kosovske carine", rekao je načelnik kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

On je istovremeno poručio da međunarodna zajednica mora da shvati da ne može da ima duple standarde i aršine.

Nedeljković se zapitao zbog čega sada Srbi na severu Kosova i Metohije nemaju isti status kao Albanci devedesetih godina kada nisu hteli da prihvate institucije države Srbije, zbog čega su od strane međunarodne zajednice "nagrađeni kvazi državom".

Sa njim je saglasan i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, koji je rekao da će građani blokirati sve magistralne puteve na severu Kosova ako Kfor i Euleks podrže jednostrane poteze koje predstavnici kosovske vlade najavlju posle 15. septembra.

Pantić je istakao da je na sastanku sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem bilo reči o tome kako da situaciju održe pod kontrolom, sačuvaju imovinu i bezbednost građana.

"Bilo je reči i o tome kako da na miran i demokratski način izkažemo svoje neslaganje sa najavom kosovskog premijera Hašima Tačija da će posle 15. septembra kontrolu prelaza na severu Kosova preuzeti kosovska policija i carina".

Pored Pantića i Nedeljkovića, sa ministrom Bogdanovićem u Leposaviću su razgovarali predsednici opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: