Gadafi lociran, hapšenje uskoro?

Rukovodstvo libijskog Nacionalnog prelaznog saveta saopštilo da su specijalci pobunjenika locirali Moamera Gadafija i da se uskoro očekuje hapšenje.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2011.

00:39

Default images

Pripadnici specijalne jedinice preslušavaju telefonske razgovore Gadafijevih pomoćnika, proučavaju satelitske snimke i intervjuišu svedoke.

Portparol vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif izjavio je da pobunjenici imaju jedinicu sa više od 200 specijalnih snaga koje predvode potragu za Gadafijem.

Šarif tvrdi da su oni otkrili Gadafija i da je njegovo hapšenje "samo pitanje vremena", ali nije želeo da otkrije detalje.

"Pratimo njegovo kretanje. Kreće se u konvoju malog broja automobila pokušavajući da ga ne primete NATO ili pobunjenici, ali smo locirali oblast od 60 kilometara gde se kreće", izjavio je Šarif agenciji AP.

On je dodao da se Gadafi ne zadržava na istom mestu duže od tri sata.

Iako najviše informacija prikupljaju sa terena, pomoć u potrazi za Gadafijem dolazi im i od Francuske i drugih zapadnih zemalja, saopštili su zvaničnici francuske obaveštajne službe.

Bivši američki zvaničnici su naveli da manji timovi Centralne obaveštajne agencije, takođe, pomažu u potrazi, navela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: