Gadafi: Ne napuštam Libiju

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi odbacio je glasine da je napustio Libiju i poručio da "nikada neće napustiti zemlju svojih predaka".

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2011.

08:30

Default images

U audio poruci emitovanoj na TV stanici Araji Gadafi je optužio međunarodnu zajednicu da vodi protiv njega "psihološki rat" objavljujući informacije o njegovom navodnom bekstvu u Niger.

"Preostalo im je samo da se služe psihološkim ratom i lažima", rekao je Gadafi i dodao obraćajući se Libijcima: "Žele da oslabe vaš moral, nemojte pridavati pažnju tom slabom i bednom neprijatelju".

On je još jednom ponovio da će "NATO biti pobeđen, jer nema materijalne mogućnosti koje bi mu omogućile da nastavi" sa vojnom intervencijom.

Gadafi je takođe kritikovao i nove libijske vlasti što su ga svrgnule sa vlasti dodajući da su oni samo "banda plaćenika, pacova i izdajica".

TV stanica Araji je jedini preostali medij preko kojeg se Gadafi s vremena na vreme obraća javnosti. Ta TV stanica, čije je sedište u Damasku, u vlasništvu je bivšeg sunitskog poslanika u iračkom parlamentu Mišana al-Džuburija.

Agencija su juče javile da je veliki konvoj vozila s bliskim saradnicima svrgnutog libijskog vođe prešao u Niger. U međuvremenu, američki Stejt department je objavio da su Gadafijevi saradnici pritvoreni u Nigeru, gde su pobegli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: