Pobunjenici: Gadafi je opkoljen

Libijski pobunjenici opkolili su svrgnutog diktatora Moamera Gadafija, rekao je portparol novoformiranog vojnog saveta u Tripoliju Anis Šarif.

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

13:22

Default images

Šarif kaže da je došlo vreme kada će Gadafi biti uhapšen ili ubijen.

Šarif nije želeo da precizira gde je pronađen Gadafi, ali je ukazao da je svrgnuti libijski predsednik još u Libiji i da je pronađen upotrebom visoke tehnologije i obaveštajnih podataka, prenela je agencija AP.

Gadafi je u zamci u prečniku od 60 kilometara, dodao je Šarif.

Informacija o otkrivanju Gadafija je objavljena nakon što je saopšteno da je konvoj Gadafijevih sledbenika, uključujući njegovog šefa obezbeđenja, prešao Saharu i ušao u Niger.

Američka vlada pozvala je juče Niger da smesti u pritvor visoke zvaničnike vlade Moamera Gadafija, za koje se veruje da su u konvoju iz Libije prešli u tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: